Calin Popescu Tariceanu: ALDE nu sustine cresterea taxelor si impozitelor

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca ALDE nu va sustine cresteri de taxe si impozite: “Singura solutie eficienta de crestere a veniturilor este cresterea gradului de colectare, ceea ce nu inseamna sufocarea mediului de afaceri cu controale si reglementari, ci claritate, predictibilitate, respect pentru mediul de afaceri si cunoasterea in timp real a fluxurilor fiscale”.
Liderul ALDE a sustinut si ca politicile publice in domeniul Educatiei si Sanatatii trebuie reevaluate, fiind o componenta esentiala a dezvoltarii pe termen lung a societatii romanesti. Cele trei spitale regionale, modernizarea retelei scolare, dar si infiintarea Agentiei pentru Invatamantul Dual sunt alte prioritati pentru partid.
Tariceanu a spus ca printre prioritati se numara si interventia minima a statului in economie prin simplificarea si reducerea reglementarilor, interoperativitatea institutionala si egalitate intre cetatean si stat.
De asemenea, mentinerea cotei unice de impozitare si un nivel redus de fiscalitate ca stimulent economic sunt alte prioritati ale ALDE.
Acesta a mai spus ca, in 2018, formatiunea sa vrea sustinerea capitalului romanesc, echilibrarea ajutoarelor de stat intre capitalul romanesc si cel strain, continuarea proiectelor de start-up si dezvoltarea regionala, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *