Calin Popescu Tariceanu, despre noile prerogative obtinute de presedintele Turciei: Ma ingrijoreaza acumularea de putere in mana unei persoane

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca este ingrijorat de situatia din Turcia, considerand ca?”acumularea de putere in mana unei singure persoane” nu poate aduce niciun beneficiu.

“Pe mine ma ingrijoreaza intotdeauna cand exista acumulare de putere in mana unei singure persoane. Sigur, ca formula pe care majoritatea populatiei din Turcia a votat-o nu este o formula inedita.
Republici prezidentiale mai exista si in alte parti ale lumii, dar, spre deosebire de formula care a fost consacrata, o formula bazata pe echilibrul puterilor in stat, cred ca este intotdeauna preferabila acumularii in mana unei singure persoane a tuturor puterilor, in lipsa unor mecanisme de contrabalansare. Dar, pana la urma este puterea suverana a Turciei si in conditiile in care vor fi respectate standardele democratiei, nu stiu daca avem noi foarte multe comentarii pe acest subiect”, declarat presedintele Senatului.

Luni, fostul premier al Romaniei, Victor Ponta,?a salutat rezultatul referendumului din Turcia, dupa ce 51.7% dintre alegatorii din aceasta tara au decis sa-i sporeasca atributiile presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

“Poporul turc a votat si rezultatul nu este contestat de nimeni, desi este foarte strans (doar 1,5 milioane voturi diferenta)! Si “democratie” inseamna ca decizia apartine celor care voteaza”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook, in ciuda faptului ca CHP, principalul partid de opozitie din Turcia obiecteaza fata de luarea in calcul a 2,5 milioane de voturi.?
In context, el a criticat Uniunea Europeana si a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *