Calin Popescu Tariceanu, despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis

Intrebat, la Parlament, daca aceasta tema se afla pe agenda coalitiei, Tariceanu a negat.
“Nu stiu cine a lansat aceasta tema, cred ca trebuie sa ii intrebati pe cei de la PNL mai degraba. Nu stau sa fac speculatii la speculatii. Nu, in mod clar si lipsit de orice echivoc. Nu!”, a declarat Tariceanu.
Pe de alta parte, intrebat la RFI daca, in opinia sa, ca parlamentar PSD, ar trebui sa se discute in partid despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, Liviu Plesoianu a raspuns: “In opinia mea, da, dar in urmatoarele doua spete. Prima: cealegata de articolul din Constitutia Romaniei, care spune ca presedintele trebuie sa fie mediator in societate. Or, in momentul in care un presedinte iese in geaca rosie pe strada, instigand, incitand la proteste menite sa darame un Guvern, ca despre asta a fost vorba si nu despre altceva, atunci acel presedinte nu-si mai exercita rolul constitutional de mediator”.
Plesoianu a sustinut ca acum suntem in fata unei posibile noi spete.
“Daca domnul Tudorel Toader solicita revocarea din functie a doamnei Kovesi si o face inclusiv in baza faptului ca doamna Kovesi a incalcat Constitutia si nu a respectat deciziile CCR, inclusiv ultima, publicata acum o saptamana in Monitorul Oficial, care o vizeaza direct, deci daca domnul Tudorel Toader trimite cererea de revocare pe masa domnului Iohannis, iar domnul Iohannis o rupe in bucatele si spune ca totul e in regula cu doamna Kovesi, atunci iar exista un temei de suspendare, pentru ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *