Calin Popescu Tariceanu: Nu am fost judecat de un complet de cinci judecatori care sa intre sub incidenta deciziei CCR

El a adaugat ca nu stie daca liderii europeni cunosc despre ce este vorba legat de acest subiect.
Intrebat daca este de acord cu ordonanta anuntata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privind completurile de cinci judecatori, Tariceanu a spus ca nu se poate vorbi despre o Justitie corecta in momentul in care completul nu este corect constituit.
“Nu stiu daca Tudorel Toader a anuntat deja ca da o ordonanta, dar noi suntem (…) in fata unei situatii care este rezultatul deciziei Curtii Constitutionale. Nu vreau sa intelegeti ca ar fi o critica, din contra eu salut decizia Curtii Constitutionale care nu face, de fapt, decat sa intareasca prevederile din actualul Cod de procedura penala referitoare la constituirea nelegala a completurilor de judecata. Deci, nu se poate sa vorbim despre o Justitie corecta in momentul in care completul de judecata nu este corect constituit. Aceasta problema, care a fost practic solutionata de Curtea Constitutionala, trebuie sa gaseasca o formula de rezolvare a dosarelor, sute, mii, nu stim, in care oamenii care au fost subiectul judecatii nu au avut parte de un proces corect”, a afirmat Tariceanu, intr-o declaratie acordata presei dupa o sedinta a ALDE.
Intrebat daca il afecteaza in mod direct aceasta situatie, Tariceanu a raspuns: “Nu am fost judecat de un complet de cinci judecatori care sa intre sub incidenta deciziei Curtii Constitutionale, deci, nu sunt afectat”.
El a sustinut ca eventuala ordonanta nu are nicio legatura cu faptul ca Romania detine Presedintia Consiliului UE.
“Nu are nicio legatura una cu alta, daca vorbim de un stat de drept. Liderii europeni nu stiu daca ei stiu despre ce este vorba in subiect. Am constatat, din pacate, in lumea politica de astazi foarte multi care se informeaza citind titlurile stirilor de presa. Cred …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *