Calin Popescu Tariceanu: Statul de drept este sub asediul sistemului paralel de putere. Romania, regres urias

“(…) statul de drept din Romania este sub asediul sistemului paralel de putere. Majoritatea romanilor vad cu ingrijorare ca Romania a cunoscut un regres urias in ceea ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, inclusiv fata de primii ani de dupa 1990, cand o serie de institutii de forta nu se reformasera inca”, a scris presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pe Facebook.
Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca primeste zilnic sesizari din partea unor cetateni care condamna incalcari flagrante ale drepturilor si libertatilor.
Presedintele Senatului a sustinut ca apar noi dovezi legate de incercarile de denaturare a procesului democratic de catre statul paralel.
“Sunt multe semne de intrebare legate de incercarea de influentare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din 2009, atunci cand sefi ai institutiilor de forta stateau la masa cu oameni politici. Avem si certitudini legate de abuzuri ale statului paralel impotriva oamenilor politici, in incercarea de a influenta momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost in 2014, atunci cand a existat un mandat de supraveghere pe numele mai multor politicieni, printre care m-am numarat”, a spus Tariceanu.
Tariceanu a afirmat ca oameni “de la varful institutiilor de forta, unde coruptia iese la suprafata intr-o dimensiune uriasa” refuza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *