Calitatea vinului ne face sa vedem si efectele pozitive ale secetei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Greu de crezut, dar seceta si canicula de peste vara au avut si un efect pozitiv. Vinul este mult mai bun, spun specialistii. Sunt atat de optimisti, incat au pus deja ochii pe medaliile de aur de la concursurile de specialitate. Seceta din acest an a distrus majoritatea culturilor din tara. Viile, insa, vor da recolte de o calitate exceptionala. Specialistii in oenologie spun ca acumularile de zaharuri in struguri sunt apropiate de cele din 1986. Atunci litrul de must avea 280 de grame de zahar.

Desi cu cateva saptamani mai devreme decat de obicei, culesul strugurilor e in toi. Muncitori nu au timp de odihna. Doar recolta e bogata. Productia de struguri estimata pentru acest an este intre 8 si 10 tone la hectar.

Cercetatorii spun ca o parte din vinul obtinut va ajunge la loc de cinste: in crama, langa vinurile de colectie, medaliate la numeroase concursuri de specialitate.

Specialistii spun ca daca vinul este premiat, si pretul este pe masura. O sticla de vin din 1986, medaliata cu aur costa acum 150 de lei, iar una din 1980 aproape 300 de lei.

spot_imgspot_img