Camera Deputatilor a demarat operatiunea “esplanada – Turnul Eiffel”. Cum va fi reamenajat spatiul verde din fata Parlamentului

de Sorina Ionasc Publicat la: 07.08.2013 17:00 Ultima actualizare: 07.08.2013 17:05

MEDIAFAX FOTO/ TONI SALABASESV
Dupa ce au anuntat ca vor sa cumpere 50 de masini noi, cu tractiune integrala, pentru a inlocui dintre cele vechi, deputatii vin cu o cheltuiala in plus. Camera Deputatilor vrea sa reamenajeze spatiul verde din curtea Parlamentului, lansand astfel un concurs de proiecte.
a”Ma bucur ca am reusit sa demaram acest proiect intr-un timp atat de scurt. Invit toate persoanele si firmele care au expertiza necesara in domeniu sa se incrie la concurs si sa participe la transformarea spatiului verde din fata Palatului Parlamentului intr-un spatiu urban de calitate. Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa putem reda acest loc bucurestenilor si tuturor celor care viziteaza Casa Poporului”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intr-un comunicat de presa remis gandul.

Astfel, toate proiectele trebuie depuse pana pe 30 septembrie, urmand sa fie declarati castigatori cei care gasesc solutii functionale atat in scop utilitar, cat si pentru armonizarea peisajului. Din juriul care va decide cine va fi insarcinat cu reamenajarea esplanadei vor face parte reprezentanti ai Academiei Romane, Uniunii Arhitectilor din Romania, Facultatii de Urbanism, Uniunii Artistilor Plastici, Registrului Urbanistilor, Asociatiei Studentilor Arhitecti si Urbanisti din Universitatea “Ion Mincu”, Primariei Municipiului Bucuresti si ai Camerei Deputatilor.
Practic, pe langa licitatia propriu-zisa, Camera Deputatilor va acorda si trei premii pentru cele mai bune proiecte. Primul clasat va primi 10.000 de euro, al doilea 7.500 de euro, iar ocupantul locului al treilea va primi 3.000 de euro.
Noul set de cheltuieli vine in contextul in care, pe langa faptul ca bugetul de cazare a fost taiat la aproape jumatate pentru fiecare parlamentar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *