Camera Deputatilor a RESPINS cererea DNA pentru retinerea lui Sebastian Ghita

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 166 de voturi impotriva, cererea DNA de permitere a retinerii deputatului Sebastian Ghita. Votul a fost secret, cu bile.
Decizia din plen este oarecum surprizatoare, intrucat Comisia Juridica a Camerei daduse aviz pozitiv (cu caracter consultativ) pentru retinerea deputatului Ghita.
?Sebastian Ghita a declarat miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca societatea romaneasca “este paralizata de frica” din cauza arestarilor preventive, devenite “o sursa de teroare moderna”.
Sebastian Ghita a sustinut?ca Klaus Iohannis, Traian Basescu si Victor Ponta “stiu ce se intampla dar tac”. Sebastian Ghita s-a intrebat, in plen, daca “tuturor acestora le e frica”.
Fostul deputat PSD, acum independent, i-a rugat in acest context pe colegii lui din Camera sa nu aprobe cererea DNA de a fi arestat.
—-
Plenul Camerei Deputatilor dezbate si voteaza, miercuri, cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Sebastian Ghita, informeaza Agerpres.
Potrivit secretarului Camerei, Marcel Ciolacu, deputatii se vor pronunta pe solicitarea DNA la finalul sesiunii de vot final, programate la ora 13,00.?Votul va fi secret cu bile, plenul urmand sa acorde un vot cu privire la cererea de incuviintare a retinerii lui Ghita si un altul pe cererea privind arestarea preventiva.?Comisia juridica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *