Canada anunta un potential razboi comercial cu SUA. Trump spune ca nu se teme de aceasta posibilitate

Departamentul pentru Comert al Statelor Unite a anuntat ca va introduce taxe intre 3% si 24% asupra importurilor de lemn de constructie din Canada.
Wilbur Ross, secretarul american al Comertului, a declarat ca decizia are rolul de a contracara subsidiile de care beneficiaza de industria lemnului din Canada care dezavantajeaza producatorii americani.
Statele Unite au importat, anul trecut, lemn in valoare de 5,7 miliarde de dolari din Canada. Ross a estimat ca noua taxa ar putea aduce venituri de pana la un miliard de dolari bugetului american.
Granger MacDonald, presedintele Asociatiei Nationale a Constructorilor de Case din SUA, a declarat ca masura va genera un declin de 500 de milioane de dolari in ceea ce priveste veniturile muncitorilor americani si pierderi de 350 de milioane de dolari la bugetul statului.
“In mod clar, masurile protectioniste in sprijinul producatorilor locali de lemn in defavoarea milioanelor de cumparatori de locuinte din SUA (…) nu este calea de solutionare a disputei comerciale intre SUA si Canada si nici nu intareste economia americana”, a adaugat MacDonald.
Jim Carr, ministrul canadian pentru Resurse naturale, a declarat ca industria lemnului va avea de suferit si a promis ca autoritatile canadiene vor lupta?”impotriva acestei actiuni comerciale nedrepte si nejustificate”.
Marti, Donald Trump a incercat sa minimizeze temerile in legatura cu efectele unui razboi comercial intre cele doua state, facand referire la deficitul inregistrat de SUA in relatiile comerciale cu Canada.
Intrebat de reporteri daca se teme de un razboi comercial …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *