Canada extradeaza in Romania un criminal. Acesta a ucis un sportiv la Constanta

Givan Iusein este din Constanta si are 48 de ani. El a fost condamnat in Romania la 18 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de uciderea unui luptator profesionist, pe data de 10 iulie 1992. In decembrie 1994, sentinta lui a fost intrerupta din motive medicale pentru 21 de luni, insa la finalul acestei perioade, Givan a fugit din tara. El a fost dat in urmarire generala imediat dupa comiterea crimei si a fost prins abia in februarie 2013, in Canada.
Givan Iusein ajunsese prima oara in Canada in 1988, doi ani mai tarziu s-a casatorit si a obtinut rezidenta permanenta. In 1992 i s-a nascut un fiu, iar in vara acelui an Givan a venit in vizita in Romania. “In noaptea de 10 iulie, impreuna cu alti trei prieteni a fost implicat in uciderea luptatorului Mihail Tudorascu”.
In anul 1992, Mihai Tudorascu, practicant de lupte greco-romane, in varsta de numai 22 de ani, a fost implicat intr-un scandal cu un interlop, Valentin Caravana, zis Cabana. Incidentul a avut loc in fata Barului Melody din Mamaia. Pentru ca nu a reusit sa-l puna la pamant pe Tudorascu, Caravana a pus la cale un plan de razbunare si si-a chemat in ajutor doi amici, printre care si Givan Iusein, zis “Coco”. Plecati in cautarea lui Tudorascu, cei doi indivizi i-au dat de urma in zona Castel din Mamaia, unde au tabarat asupra lui, aplicandu-i mai multe lovituri cu cutitele si batele. Dupa ce l-au lasat inconstient, zacand intr-o balta de sange, suspectii s-au urcat intr-un taxi si au plecat fara sa le pese de soarta victimei, care in scurt timp a decedat.
Anchetatorii au reusit cu greu, la acea data, sa adune probe impotriva suspectilor, dat fiind ca majoritatea celor care au asistat la incident s-a temut sa nu devina si ei, la randul lor, victimele agresorilor. Intr-un final, cei doi suspecti au fost judecati si condamnati la cate 18 ani de inchisoare, iar taximetristul care i-a ajutat sa fuga de la locul crimei, a primit 14 ani de puscarie. Pentru ca la acea data Givan Iusein avea dubla cetatenie, romana si canadiana, timp de un an acesta a bombardat instanta cu cereri de intrerupere a executarii pedepsei. Lucru care s-a si intamplat in anul 1995, cand a profitat de eliberare si fugit din tara. Condamnatul a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *