CANADA permite femeilor din Jandarmerie sa poarte hijab

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul de la Ottawa a anuntat marti ca portul valului islamic,?hijab,?de catre femeile musulmane este de acum autorizat in cadrul Jandarmeriei Regale a Canadei, relateaza AFP citata de Agerpres.
„”Adaugarea acestei piese la uniforma”” politiei calare a fost decisa recent de catre comisarul Jandarmeriei Regale a Canadei (GRC), Bob Paulson, a declarat pentru AFP Scott Bardsley, purtator de cuvant al Ministerului Securitatii Publice.
Decizia „”de a le permite membrelor de confesiune musulmana sa poarte hijab, daca ele vor aceasta””, vizeaza incurajarea femeilor „”de a avea in vedere o cariera in Jandarmeria Regala a Canadei””, a declarat Bardsley, confirmand informatiile aparute in cotidianul La Presse.
Purtatorul de cuvant nu a fost in masura sa spuna daca femeile poarta in prezent hijab in cadrul politiei federale. El a recomandat contactarea GRC, care nu a reactionat inca.
Masura este in vigoare din ianuarie, potrivit La Presse, care a aflat despre un schimb de informatii intre comisarul GRC si ministrul Securitatii Publice, in baza legii privind accesul la informatii.
Inainte de a fi autorizat, politia a testat trei feluri de hijab si l-a retinut pe cel care se scoate repede, nu impovareaza si nu pune prin urmare nici un risc pentru politista care …

spot_imgspot_img