Canada trimite patru avioane de vanatoare CF-18 in Romania

Aceasta misiune se inscrie in cadrul operatiunii REASSURANCE si reprezinta contributia Canadei la masurile de asigurare si disuasiune ale NATO. Forta operationala aeriana (FOA) in Romania va consolida capacitatea Fortelor Aeriene Romane pentru mentinerea integritatii spatiului aerian.
Activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO fac parte din masurile de asigurare si disuasiune ale Aliantei incepand din 2014. Aceste masuri demonstreaza hotararea colectiva a aliatilor de a proteja populatiile si teritoriile tarilor membre NATO.
“Fortele armate canadiene sunt angajate fata de principiul apararii colective al Aliantei, care este punctul central al tratatului fondator al NATO. Militarii nostri sunt bine antrenati si hotarati sa contribuie la activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO care asigura integritatea spatiului aerian al aliatilor nostri”, a declarat generalul-locotenent Steve Bowes, comandantul Comandamentului Operatiunilor Interarme ale FAC.
“(…) Forta noastra operationala aeriana in Romania este mandra sa participe la activitati de aparare colectiva care sprijina activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO”, a explicat la randul sau locotenent-colonelul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *