Cand s-ar putea redeschide Arena Nationala

Stadionul National ar putea gazdui meciul amical Romania-Spania, programat in 27 martie, desi in prezent este inchis, in lipsa unei autorizatii de functionare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), noteaza Digi24.
Redeschiderea Arenei Nationale ar putea veni in contextul in care a fost modificata legislatia privind siguransa la incendii.?Astfel, stadionul ar putea gazdui meciul Romania-Spania, daca beneficiarul, adica Primaria Bucuresti, isi asuma responsabilitatea pentru siguranta spectatorilor. Municipalitatea a primit si un nou termen pentru omologarea copertinei, finalul acestui an.
“Este noul cadru legal, asteptam sa fie promulgat de presedinte, sa treaca de Parlament. In situatia respectiva se va modifica cadrul legal si vom vedea.?Este pe raspunderea beneficiarului,”?explica inspectorul general al ISU,?Ovidiu Vasilica.
Citeste si:??In ce conditii poate functiona Arena Nationala pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu
Seful IGSU a precizat ca vizita de evaluare efectuata la Arena Nationala s-a desfasurat dupa o sedinta organizata la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la care au participat viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministru Internelor, Petre Toba, presedintele Federatiei Romane de Fotbal si primarul interimar al Capitalei. El a mentionat ca s-a discutat despre siguranta cetatenilor care vin pe acest stadion si despre legalitatea activitatilor care au loc acolo, potrivit Agerpres.”Aspectele de legalitate vizeaza unele modificari legislative adoptate miercuri in Camera Deputatilor, care este Camera decizionala in ceea ce priveste Ordonanta 52 din 2015 pentru modificarea si completarea Legii 307 privind apararea impotriva incendiilor. Si anume, faptul ca la legea de aprobare a acestei ordonante au fost propuse o serie de amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare in legalitate pentru obiectivele care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, asa cum este si Arena Nationala. Respectiv, de a obtine acest act pana la data de 31 decembrie 2016. De asemenea, amendamentele mai vizeaza faptul ca, pana la acest termen, obiectivele functioneaza pe raspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurarii masurilor de securitate la incendiu. Nu se supun acestei exceptii acele obiective la care se constata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu si pentru care institutia noastra aplica masura complementara de oprire a functionarii, ceea ce nu este cazul Arenei Nationale”, a declarat colonelul Duduc.?El a explicat ca incalcarile grave la cerinta de incendiu sunt stabilite prin HG 915 din 2015 si care, in principiu, “vizeaza depasirea numarului de utilizatori, incalcarea prevederilor legale in ce priveste evacuarea utilizatorilor, efectuarea de lucrari de constructii care impiedica evacuarea in siguranta a utilizatorilor”.?Intrebat daca Arena Nationala va putea fi folosita incepand de astazi, Duduc a spus: “Legea asta prevede: cele trei amendamente de care va vorbeam”.?Potrivit oficialului IGSU, la acest moment, nu exista o solicitare de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu pentru Arena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *