Cantareata celebra, amendata la 81 de ani cu un sfert de milion de euro

Soprana spaniola Montserrat Caballe, in varsta de 81 de ani, a acceptat sa plateasca o amenda de 250.000 de euro. Ea a fost?acuzata de evaziune fiscala si risca sa primeasca o condamnare de sase luni de inchisoare, a anuntat presa spaniola, citata de AFP.
Interpreta de opera, celebra si apreciata pe plan mondial, era acuzata ca a ascuns de fiscul spaniol castiguri financiare importante, evitand astfel sa plateasca impozite in valoare de 500.000 de euro, dupa ce si-a stabilit rezidenta in Andorra.
Acest mic principat situat in Muntii Pirinei, la granita franco-spaniola, s-a aflat pana in 2010 pe lista “paradisurilor fiscale” intocmita de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Potrivit presei spaniole, celebra artista a platit deja suma datorata si a acceptat, in virtutea unei decizii penale, sa achite o amenda de 250.000 de euro. Acest acord, care trebuie inca sa fie validat de un judecator, o va ajuta pe Montserrat Caballe sa evite un proces si sa nu fie trimisa la inchisoare. Parchetul spaniol nu a confirmat deocamdata aceste informatii.
Atunci cand a fost deschisa ancheta pe numele ei, in aprilie, Parchetul spaniol a spus ca artista a directionat incasarile obtinute in urma mai multor concerte sustinute in strainatate unei companii care isi are sediul in Andorra, ca si cum ar fi trait in micul principat, desi locuieste in realitate la Barcelona.
Montserrat Caballe, a carei sanatate este fragila, a declarat in fata judecatorului care a venit sa o audieze in resedinta ei, in luna mai, ca nu era la curent …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *