Capii fotbalului romanesc, prinsi cu furtul de catre DNA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Au furat de la stat si au bagat in buzunarul lor! Nu putin. Peste zece milioane de euro care ar fi trebuit sa ajunga in vistieria statului, au ajuns in conturile impresarilor, spun procurorii DNA. Acestia au incercat sa demonstreze in rechizitoriu ca cei opt capi ai fotbalului romanesc sunt experti in spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune.

In fruntea listei se afla fratii Ioan si Victor Becali. Pe ei procurorii ii acuza ca au driblat statul cu 10 milioane de dolari prin trecerea pe contracte a unor sume mai mici pe contractele de transfer ale unor jucatori de la Dinamo, Rapid si Gloria Bistrita.

Procurorii spun ca banii au fost livrati in conturile unor firme off-shore, fiind ridicati mai apoi de Victor Becali. Astfel, statul roman a fost prejudiciat cu 4, 5 milioane de lei. La aceast suma se adauga alte trei sute de mii, prejudiciu adus statului de Victor Becali.

„Nu orice speculatie inseamna proba. Procesul penal va releva nevinovatia clientilor mei. Vom demonstra faptul ca fiecare club a incasat sume potrivit contractului.”, a declarat Dan Apostol, avocatul fratilor Becali.

Alt personaj care apare in dosar este Cristian Borcea. pe el procurorii il acuza ca a mintit de fiecare data cand a fost implicat intr-un transfer. Asa ca aproape 6 milioane de dolari care ar fi trebuit sa ajunga in contul Dinamo, ar fi ajuns in contul lui Borcea. S-ar bucurat si de ajutorul fratilor Becali, spun procurorii. Prejudiciul adus statului roman nu este deloc de ignorat: 1.180.000 de lei.

„Nu si-a insusit niciun leu sau euro, sau alta moneda din sumele cuvenite clubului. Toate transferurile de care se face vorbire sunt transferuri absolut legale.”, a continuat Dan Apostol, de aceasta data in calitate de avocat al lui Cristi Borcea.

In rechizitoriu, anchetatorii spun ca lui Gheorghe Copos i-a purtat noroc fotbalistul Florin Bratu. Copos a intermediat transferul si s-a imbogatit cu 2.650.000 de euro. Ar fi avut de castigat si de pe urma lui Cristian Dulca, profitul fiind de 480 de mii de euro.

Gheorghe Copos a castigat, statul roman a pierdut. Anchetatorii spun ca numai din cele doua transferuri probate de procurori, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 2,3 milioane de lei, adica peste o jumatate de milion de euro.

Gheorghe Copos spune insa ca nu a existat niciun prejudiciu, declarand prin telefon urmatoarele:

„Toate sumele din contractul cu Dulca si Bratu au fost incasate si inregistrare in bilanturile contabile ale clubului.Rapid nu a fost prejudiciat, CFR Cluj nu a fost prejudiciat si statul nu a fost prejudiciat.”, a precizat Copos. Lista procurorilor continua cu nume grele precum Gica Popescu (300.000 EURO), Mihai Stoica (550.000 EURO), Gigi Netoiu (400.000 EURO) sau Jean Padureanu (1.700.000). Anchetatorii sustin ca prejudiciul total adus statului roman depaseste 10 milioane de euro.

spot_imgspot_img