Carmen Dan despre Klaus Iohannis: Ma astept, cu ocazia Consiliului european de la Sibiu, sa discute despre Schengen

“Din 2011 Romania este pe deplin pregatita sa adere. Insa, cu ocazia acestui Consiliu Informal al Afacerilor Interne, avand in jurul mesei toti ministrii din spatiul european, avand in jurul mesei reprezentanti ai Parlamentului European, reprezentanti ai Comisiei, care s-au pozitionat, nu numai acum, si cu alte ocazii referitor la aderarea Romaniei si a Bulgariei, am considerat ca e obligatia si responsabilitatea noastra ca stat care asigura presedintia sa dezbatem aceasta tema”, a spus demnitarul, referitor la dezbaterile reuniunii informale a Consiliului JAI.
Dan a explicat ca pe fondul reuniunii de la Bucuresti s-a creat posibilitatea de a “tatona” pozitia unor state referitor la votul pentru accederea in spatiul Schengen.
“Ati vazut pozitia noastra, ati vazut pozitia premierului. A avut loc acel declic si este rolul nostru de a continua aceste demersuri pentru a debloca la nivel politic si a avea o decizie. Nu puteam sa punem pe agenda noastra un vot pentru aderare intr-un JAI informal, pentru ca nu este procedural corect. (…). Acum sunt mai optimista ca oricand. Dar, repet, este un pas important, in plan guvernamental, la toate nivelurile. Cred ca este momentul sa provocam discutii serioase pe acest subiect si ma astept ca si presedintele Romaniei, cu ocazia Consiliului european de la Sibiu, sa discute despre aceasta problema si sa se pozitioneze, pentru ca o face pentru Romania”, a afirmat ministrul.
In alta ordine de idei, Carmen Dan a revenit la discutiile despre presedintele Romaniei dupa ce a fost intrebata cum comenteaza pozitia “combatanta” a acestuia pe probleme de politica interna.
“Ne-am obisnuit. Am incercat. Suntem optimisti, pentru ca noi vrem sa guvernam. Domnul presedinte este in campanie electorala si face tot ce se poate pentru a bloca masurile pe care Guvernul le ia, masuri care sunt inserate in programul de guvernare. (…) Asta cum o putem traduce? Indarjirea cu care refuza sa nominalizeze ministrii pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *