Carmen Dan: Am votat pentru familie. MAI a gestionat foarte bine tot ce tine de referendum

“Am venit azi sa imi exprim dreptul constitutional la vot. Bineinteles ca am votat pentru familie, am votat pentru normalitate, am votat in spiritul religiei in care am fost crescuta”, a precizat Carmen Dan la iesirea de la sectia de votare de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.
Ministrul si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul zilei un numar cat mai mare de cetateni sa isi exprime optiunea, inclusiv presedintele Klaus Iohannis.
“Cred ca acea sintagma “Votul este expresia democratiei” nu ar trebui sa fie goala de continut. Imi exprim speranta ca pana la sfarsitul zilei si presedintele Romaniei sa isi exprime optiunea in ceea ce priveste propunerea de modificare prin referendum. Este o initiativa cetateneasca, din cate stiu eu, prima de acest gen. Pana la urma, eu, cel putin, imi doresc ca acest exercitiu prin care romanii isi exprima optiunea in fata urnei sa capete valente autentice in constiinta sociala si cred ca in sensul acesta putem sa contribuim si noi, cei care ocupam functii publice, prin exemplul pe care il dam, atunci cand suntem chemati la urne”, a spus ea.
In ce priveste faptul ca prim-ministrul Viorica Dancila a votat in 2015, cand era europarlamentar, un raport care incuraja statele membre sa reflecteze la recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex, Carmen Dan a replicat ca premierul a dat sambata exemplul concret pe care ar trebui sa il dea orice om politic, votand conform propriei constiinte.
“Premierul Viorica Dancila eu spun ca a dat ieri exemplul concret pe care cred eu ca ar trebui sa il dea orice om politic si orice persoana care ocupa o functie de demnitate publica. A fost si si-a exprimat dreptul la vot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *