Carmen Tocala: Daca nu as fi jucat baschet, mi-as fi dorit sa fiu jucatoare de tenis

0
1

de Andrei Mazurchievici Publicat la: 27.05.2013 16:15 Ultima actualizare: 27.05.2013 16:21

Mediafax Foto//Adrian Piclisan
Secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Carmen Tocala, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care nu ar fi fost jucatoare profesionista de baschet, si-ar fi dorit sa practice tenisul.
“Daca nu as fi jucat baschet de performanta, mi-as fi dorit sa fiu jucatoare de tenis pentru caracterele pe care le dezvolta acest sport, pentru valoarea umana si pentru familia pe care o aveti. Toti colegii mei joaca tenis in timpul liber”, a spus Tocala, care a participat la conferinta de presa prilejuita de organizarea, in aceasta saptamana, a turneului de tenis Dr. Oetker Junior Trophy.

Carmen Tocala spera ca prin astfel de turnee imaginea Romaniei sa fie imbunatatita. “FRT si domnul presedinte George Cosac, alaturi de MTS, dezvolta programe pentru copii si juniori, dupa ce am modificat actul normativ care sa permita acest lucru. Am impus un deziderat major, pentru ca juniorii reprezinta viitorul. Ne dorim sa aratam ca imaginea Romaniei este una valoroasa. Prin tarile participante, reusim sa indeplinim si al doilea criteriu de finantare, organizarea de competitii internationale. Iata ca dintr-un singur foc reusim sa adunam mai multe valori ale sportului romanesc”, a adaugat Tocala.
Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a dezvaluit ca in perioada in care a fost jucator de tenis, presedintele FRT, George Cosac, era antrenorul sau. “In mod normal nu particip la astfel de evenimente, dar locul acesta imi trezeste si nostalgii, dar si melancolii, pentru ca am participat la multe competitii aici in calitate de fost jucator de tenis. In vremurile mele de glorie, George Cosac ma antrena”, a subliniat Georgescu.
Presedintele FR de Tenis, George Cosac, a precizat ca Dr. Oetker Junior Trophy este o competitie asemanatoare ca valoare cu Petit Ace din Franta. “Nu este usor sa aduni sponsori, dar iata ca o echipa inimoasa a facut posibil ca aceasta competitie sa aiba loc. Este o competitie ajunsa la a doua editie. Dr. Oetker Junior Trophy este echivalenta cu mult mai faimoasa Petit Ace din Franta. Ne dorim ca sportivii nostri sa fie intre castigatori”, a completat Cosac.
Jucatoarea de tenis Andreea Rosca, care luna trecuta suferise o ruptura musculara la picior, a efectuat …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here