Carnea de peste gras ar putea reduce riscul de cancer mamar – studiu.

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Consumul de acizi grasi omega 3 provenind din carnea de peste gras, precum somon, ton si sardine, de 1-2 ori pe saptamana, ar permite reducerea riscului de cancer mamar, potrivit unui studiu ale carui rezultate au fost publicate vineri, informeaza Mediafax.
In conditiile in care mai multe studii precedente au evidentiat rolul protector al acizilor omega 3 contra maladiilor cardiovasculare, cercetatorii chinezi au trecut in revista 26 de cercetari realizate pe 800.000 de femei – dintre care circa 20.000 sufereau de cancer mamar -, in Statele Unite, Europa si Asia.
Ei au demonstrat ca 1-2 portii de peste gras pe saptamana sunt asociate cu o reducere cu 14% a riscului de cancer mamar.
Potrivit echipei coordonate de profesorul Duo Li, de la Universitatea Zhejiang, o crestere cu 0,1 grame a consumului de omega 3 provenind din peste, pe zi, reduce riscul de cancer mamar cu 5%.
Omega 3 sunt acizi grasi esentiali pentru dezvoltarea si buna functionare a organismului uman. Exista patru astfel de acizi grasi, cunoscuti prin initialele lor, EPA, DHA, DPA – gasiti in principal in carnea de pesti grasi (somon, ton, macrou, hering, sardine) – si ALA, prezent in uleiurile vegetale (nuci, ulei de rapita, soia si in) si intr-o masura mai mica in carne, produse lactate si oua.
In studiul lor, publicat in British Medical Journal, cercetatorii chinezi au notat totusi ca doar acizii omega 3 de origine marina au fost asociati cu o reducere a riscului de cancer …

spot_img