Cartea Recordurilor: Cea mai mica masina din lume vs cel mai rapid bolid de pe Nurburgring.

Cartea Recordurilor a inregistrat in ultima saptamana doua noi recorduri, demne de atentia fanilor lumii auto din intreaga lume. Cea mai mica masina din lume care poate fi condusa pe sosele, respectiv cel mai rapid bolid de pe Nurburgring sunt ultimele care au intrat in atentia organizatiei.
Austin Coulson,?un american din Phoenix, a inregistrat cea mai mica masina din lume, care insa din cauza vitezei maxime, de doar 40 km/h, poate fi condusa doar pe drumurile cu regim de viteza redusa, conform?autoblog.com.

Masina, care pare un diminutiv la adresa unor modele precum Smart, a fost inregistrata in Texas, iar din cauza vitezei reduse cel mai probabil nu va reusi sa iasa din statul american. Are doar 0,6 metri inaltime, respectiv 1,2 m lungime. Fostul record dateaza din 2009 si era detinut de un britanic, creator al unei masini care seamana cu un Mini, insa este mult mai mica. Cu tot cu acoperis masina avea o inaltime de doar 1,04 metri.
Citeste si?Top Gear: Cele mai bune 50 de masini din ultimii 20 ani. Ce loc ocupa Dacia Duster
Porsche 918 Spyder face legea pe Nurburgring
La polul opus Porsche a venit cu un record ceva mai serios, si anume cel mai rapid model de pe Nurburgring, Porsche 918 Spyder. Bolidul german a obtinut un timp de?sase minute si 57 de secunde pe celebrul Nurburgring, considerat cel mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *