Casa Alba anunta intalnirea lui Obama cu liderii tarilor central si est-europene, inclusiv Romania

Presedintele american Barack Obama, care se va afla marti si miercuri in Polonia, se va intalni cu liderii tarilor aliate din Europa Centrala si de Est, intre care si Romania, a anuntat vineri consilierul adjunct pentru Securitate Nationala, Ben Rhodes, potrivit site-ului Casei Albe preluat de mediafax.
Saptamana viitoare, presedintele american va efectua un turneu european in trei tari: Polonia, Belgia si Franta.
Deplasarea lui Barack Obama in Polonia va fi efectuata in scopul de a reasigura tarile din Europa de Est in privinta angajamentului Statelor Unite pentru apararea securitatii lor, dupa ce Rusia a preluat controlul asupra peninsulei ucrainene Crimeea.
Statele Unite si Polonia vor gazdui, marti dupa-amiaza, o intalnire cu aliatii lor apropiati din Europa Centrala si de Est. La intalnire vor participa, in afara de Statele Unite si Polonia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Romania si Slovacia.
Dupa acest eveniment, presedintele american va participa la o cina festiva, la Palatul Regal, alaturi de ceilalti lideri invitati la eveniment.
Miercuri, Obama va avea o intrevederea cu presedintele ales al Ucrainei, Petro Porosenko, dupa care va merge la Castelul Regal, unde va sustine un discurs.
Dupa Varsovia, Obama se va deplasa in Belgia, unde va participa la summitul G7, la Bruxelles. Summitul G7 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *