Case cu personalitate high-tech. Tehnologia 3D influenteaza designul interior

Orice om isi doreste o locuinta frumoasa, care sa-i exprime personalitatea. Daca operele de arta aduc farmec si originalitate, noile tehnologii ofera solutii interesante de personalizare.
Personalizarea se poate aplica atat asupra unor obiecte de decor – piese de mobilier, decoratiuni, accesorii – , cat si asupra unor elemente componente ale constructiei si decorului – usi, ferestre, pereti etc. In multe cazuri companii importante apeleaza la designeri faimosi pentru a realiza personalizarea produselor proprii, cum a fost cazul rulourilor pentru ferestrele Velux personalizate de Karim Rashid sau frigiderelor Gorenje, al carui design a fost incredintat nu mai putin celebrului Philippe Starck.
Imprimarea 3D
Daca in perioadele anterioare (foto)tapetul, stickerele si posterele au fost folosite pe larg in personalizarea interiorului, o adevarata revolutie a fost adusa de imprimarea 3D (care se obtine prin straturi de imprimare bidimensionala plasate unul peste celalalt), in special in producerea mobilierului si finisajele pentru amenajari. Aceasta tehnologie nu numai ca ofera numeroase posibilitati de design – forme si geometrii complexe, cavitati, degajari si piese in miscare -, dar conduce la o importanta economisire de materiale.
Cu ajutorul acestei tehnologii se poate proiecta habitatul prin combinarea arhitecturii cu designul de interior. Este vorba despre sisteme care asigura solutii personalizate pentru amenajarea unei incaperi, cerintele specifice unui proiect de interior putand fi adaptate astfel incat sa se plieze pe solicitarile utilizatorului. Sunt combinate diverse etape din proiect, precum: realizarea structurii, executarea mobilierului potrivit, proiectarea instalatiilor – sistemul electric si cel sanitar.
Panourile decorative 3D
Acestea reprezinta una dintre cele mai interesante si inovatoare produse pentru acoperirea si decorarea peretilor, pentru personalizarea locuintei. Denumirea 3D vine de la designul in relief, care ii confera peretelui pe care sunt aplicate un volum deosebit, precum si un aspect deosebit de elegant. Panourile sunt proiectate in asa fel incat atunci cand sunt puse impreuna formeaza un tipar. Acest finisaj se poate utiliza si in alte incaperi, cum ar fi dormitor, bucatarie sau hol. Se pot folosi chiar si la exterior daca peretii nu sunt expusi la intemperii. Materialul din care este confectionat un astfel de panou permite o decupare facila si poate fi revopsit cu usurinta. Modelele 3D sunt realizate din MDF vopsit in masa, polistiren extrudat, existand si modele 100% ecologice si biodegradabile, cum sunt cele realizate din pluta, trestie de zahar sau din fibre de bambus.
Aplicatii cu imprimantele Epson de mari dimensiuni
Aplicatii noi pentru personalizarea locuintei pot fi realizate folosind echipamente de imprimare de format mare Epson din gama SureColor pe diverse suprafete si texturi precum material textil, MDF, tapet sau autocolant. Aceste imprimenate sunt usor de folosit, sunt rapide, economice si asigura un imprimeu de calitate, durabil.
Tips&Tricks: Imprimarea digitala in personalizarea locuintei
Designer Omid Ghannadi, www.omidghannady.com?? [email?protected]
Imprimarea digitala imi ofera o mai mare libertate in realizarea de proiecte personalizate de design interior. Nu doar ca pot printa pe suprafete diverse, de la usi pentru dulapuri sau bucati de parchet, dar pot imprima inclusiv produse finite, in culorile proiectate de mine, respectand designul pana la cel mai mic detaliu. Epson anticipeaza, practic, nevoile celor care isi doresc o amenajare personalizata, oferind posibilitatea de realiza imprimeuri adaptate preferintelor clientilor, atat in ceea ce priveste culoarea, cat si tipul de material folosit in decorul casei.
Printre tendintele in personalizarea locuintei se numara:
Metal in loc de faianta. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *