Casele pe structura metalica, o alternativa ecologica, practica, rentabila

Casele pe structura metalica, o alternativa ecologica, practica, rentabila

Casele pe structura metalica, au aparut pe piata constructiilor in ultimii ani ca un raspuns la cele 3 mari necesitati ale beneficiarilor: construita sa fie finalizata in cel mai scurt timp posibil, sa fie rezistenta la cutremur si sa fie economica iarna.

Acest tip de case sunt cameleonice, deoarece se construiesc in 2,5 luni si adapteaza estetic oricarei zone. Se pot realiza constructii pe piloni metalici special pentru zonele cu risc de inundatie sau pentru zonele de deal si de munte. Finisajele interioare si exterioare variaza de la finisajele clasice cu termosistem pe exterior si rigips la interior, pana la finisaje moderne cu pereti exteriori din sticla cu termopan triplustrat.

Structura acestor case este mai putin vulnerabila in caz de cutremur deoarece este mai usoara, cu conexiuni puternice din otel, rezultand o tensiune seismica mai mica si daune mai putine.

Casele pot fi foarte usor aduse la standardul de case pasive datorita faptului ca materialele termoizolante se imbina armonios cu structura de rezistenta.

La noi circula o vorba care spune ca “suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine”, aceasta vorba se potriveste foarte bine in cazul constructiilor. Din dorinta de a obtine un pret cat mai mic atunci cand se se construieste o casa, se neglijeaza costurile de intertinere a casei in decursul timpului.

Pentru a se obtine rezultate bune in timp, nu trebuie facuta economie la materilele de calitate superioara, deoarece cu cat aceste materiale sunt de o calitate mai buna cu atat mai repede se amortizeaza investitia lor in timp si sunt mai putine probleme de intretinere.

Sursa: www.poliedra-constructii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *