Cat costa Palatul Primaverii, fosta resedinta a familiei Ceausescu

Palatul Primaverii, fosta resedinta a familiei Ceausescu din Bucuresti, valoreaza circa 18-22 milioane de euro, sau ar putea fi inchiriat cu 40.000-50.000 euro pe luna, apreciaza specialistii unei companii de consultanta imobiliara.

Palatul din Bulevardul Primaverii a fost construit in anii 1964-1965 pe un teren initial de 14.830 mp dupa un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari. Arhitectura palatului este completata de ansamblul peisagistic conceput de arhitectul Robert Woll, de altfel si principalul designer de mobilier al resedintei, conform agerpres.ro.
Resedinta are o suprafata construita de 3.000 mp si dispune, in prezent, de un teren de 4.800 mp, dar si de piscina, solar si sauna, cinema, sera cu plante exotice, gradina cu pauni. La acestea se adauga 80 de camere decorate cu tapet de matase, lambriuri de lemn, tablouri semnate de pictori romani celebri, mozaicuri, marmura, candelabre si oglinzi din sticla de Murano. Stilul mobilierului este foarte variat, de la mobilier in stil renascentist, pana la Art Deco, piese clasice britanice, piese in stil baroc si in stil Ludovic al XIV-lea si al XV-lea.
Valoarea cladirii este estimata la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului la 12-14 milioane de euro, valorile tinand cont de preturile imobilelor si terenurilor in Cartierul Primaverii, care a fost, conform specialistilor imobiliari, dintotdeauna cea mai cautata zona din Bucuresti pe segmentul rezidential premium si de lux.
Un singur detaliu scade atractivitatea palatului, spun expertii de la Regatta: o parcela din gradina din fata locuintei apartine acum Ambasadei Kuweitului, asa ca viitorul proprietar al imobilului ar putea avea surpriza ca pe acest loc sa apara o constructie cu mai multe etaje. De asemenea, de-a lungul timpului mai multe parcele de teren au fost instrainate, din terenul initial de 14.830 mp ramanand doar 4.800 mp.
In prezent, cladirea se afla in administrarea RA-APPS. In 2014, Guvernul a decis ca palatul sa fie scos din baza de protocol si pregatit pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *