Cat de sanatos esti in functie de tipul de personalitate

Fiecare om este special, iar trasaturile de personalitate ii definesc unicitatea. Personalitatea influenteaza modul in care actionam si ne traim fiecare zi din viata. Aceasta se “slefuieste” pe masura de acumulam experienta si evoluam.

Cu toate ca suntem unici, etichetele sunt nelipsite. Iar cercetatorii de la Univesitatea din Nottingham, condusi de Kavita Vedhara si cei la Universitatea din California, condusi de Sarah Hampson, au efectuat studii care sa gaseasca legatura dintre tipurile de personalitate si functionarea sistemului imunitar. Asa au ajuns la concluzia ca anumite tipuri de personalitate sunt predispuse la anumite boli.

Ei au definit 4 tipuri de personalitate si au tras concluziile cu privire la comportamentul lor si bolile la caresunt predispusi.

Anxiosul
Anxiosul este definit ca persoana care iti face constant griji cu privire la ceva. Daca cei care isi fac griji constructive sunt sanatosi, grijile tinandu-i in alerta si ferindu-i de pericole, cei care isi fac griji excesiv au un nivel al stresului ridicat si sunt predispusi la a exagera cu mancarea si bautura. De asemenea, in randul acestora, este mai mare riscul de depresie. Lor le sunt recomandate activitati de calmare precum yoga, meditatie, exercitii de respiratie.

Extrovertitul
Extrovertitul este o persoana joviala, sociabila, pentru care conteaza foarte mult mediul social si fizic in care traieste. Te-ai putea gandi ca riscul acestora are legatura cu infectiile, caci inconjurandu-se de tot felul de oameni, se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *