Cat va costa energia electrica la 1 ianuarie pentru cei care nu si-au schimbat furnizorul sau contractul

De la 1 ianuarie, piata energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizeaza 100%, iar ANRE doar avizeaza tatrifele finale pentru consumatorii care nu au trecut pe piata concurentiala, si au ramas cu actualele contracte la aceiasi patru mari furnizori, in regim de ultima instanta, Enel, CEZ, E.On si Electrica, scrie economica.net.
Citeste si?Transelectrica a majorat tariful pentru serviciile tehnologice de sistem. Cu cat va creste factura la populatie
ANRE a anuntat zilele trecute ca a aprobat acesta tarife pentru primul semestru al anului viitor (tarif CPC-componenta de piata concurentiala), si ca ele sunt mai mici cu 0,34% fata de cele platite in momentul actual, in conditiile in care furnizorii cerusera o crestere de 10%, generata de costurile mai mari pe care le au avut cu achizitia energiei de pe piata pentru clientii lor, in acest an.
Iata mai jos care sunt tarifele pentru fiecare regiune din tara, pentru joasa tensiune, pe baza carora, daca nu ati trecut pe piata concurentiala, va puteti calcula factura viitoare.
Muntenia Sud (Municipiul Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu). Tariful avizat pentru Enel Energie Muntenia este de 0,4508 lei/kWh, exclusiv TVA.
Banat (Judetele Timis, Arad, Caras Severin si Hunedoara). Tariful avizat pentru Enel Energie este de 0,4785 lei/kWh, exclusiv TVA
Continuarea pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *