Catalin Drula: Licitatia pentru autostrada Ploiesti-Brasov, lansata fara studiu de fezabilitate

“O scena de cascadorii rasului?din filmul “Solutia magica a PSD pentru autostrazile Romaniei: PPP-uri la Comisia de Prognoza”.
Acum cateva luni, Comisia Nationala de Strategie si Prognoza a lansat o procedura de achizitie publica pentru realizarea in parteneriat public-privat a autostrazii Ploiesti-Brasov.
Aceasta procedura are la baza o documentatie facuta la institutia condusa de dl. Ghizdeanu. Un asa-zis Studiu de Fundamentare.
Acest studiu de fundamentare face referire in mod repetat la Studiul de Fezabilitate realizat in 2002-2006 si la traseul identificat in acel SF (cel fara tuneluri, prin mijlocul Busteniului).
Un posibil ofertant cere, in cadrul procedurii, punerea la dispozitie a acelui SF realizat in 2002-2006.
Raspuns: Comisia de Prognoza nu este in masura sa puna la dispozitie acest document, deoarece nu se afla in posesia acestuia”, a scris Catalin Drula pe Facebook, unde a atasat raspunsul Comisiei de Prognoza.
Deputatul spune ca se impun cateva intrebari la care Comisia de Prognoza trebuie sa raspunda:
“1. Cum poti construi o documentatie de achizitie publica (asa proasta cum e) pe baza unui studiu pe care nu il ai in posesie?
2. Pe ce ar trebui sa se bazeze eventualele oferte, daca nu le dai ofertantilor nicio informatie – nici traseu, nici studiu geotehnic? Pe intuitie? Fler?
3. In ce tara normala la cap se ocupa Comisia de Prognoza de construirea autostrazilor?”, intreaba Catalin Drula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *