Cati banii cheltuiesc romanii pentru vacante in strainatate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Desi prefera, in continuare, destinatiile de masa, precum litoralul din Grecia, Turcia si Spania, turistii romani opteaza tot mai mult pentru destinatii mai putin accesate pana acum, in tari si regiuni precum Croatia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica, iar durata concediilor de vara este in medie de 7 zile, ajungandu-se adesea la 10 zile.
„Turistii romani prefera sa plece in vacante in perioada iunie-septembrie, pe care le rezerva cu cateva luni inainte. Varfuri de rezervari anticipate se inregistreaza in lunile ianuarie si mai. In vacantele de vara, 70% dintre romani acceseaza servicii all inclusive, de care sa se bucure alaturi de familie sau de prieteni, in conditiile in care peste 90% dintre turisti calatoresc in grupuri”, arata rezultatele studiului.
Fly Go mentioneaza ca si apetitul romanilor pentru vacante a crescut in ultimii ani, astfel ca mai nou turistii merg, in medie, in doua concedii pe vara.
„In continuare, sunt dispusi sa plateasca pentru confort sporit, de aceea opteaza pentru cazare in unitati hoteliere mari si aloca, in medie, 500 de euro pentru cheltuieli extra per sejur”, spun specialistii.
„Ne asteptam ca bugetul turistilor romani pentru vacantele de vara sa continue sa creasca in perioada urmatoare, pe masura ce si operatorii de servicii turistice si aeriene vor introduce si vor promova pe piata din Romania noi destinatii, crescand, in acelasi timp, calitatea serviciilor si numarul beneficiilor pe care le ofera pentru clienti. Un interes crescut pentru sejururi in strainatate se va simti si mai mult pe masura ce tehnologia va lua amploare in industria de turism”, declara Stefano Iervolino, fondator si CEO Fly …

spot_imgspot_img