Cati parlamentari din Comisie se vor duce la Rosia Montana.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Doar 12 membri din cei 21 ai Comisiei se vor deplasa, marti,la Rosia Montana, a declarat presedintele?Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana, Darius Valcov. El a aratat ca ceilalti parlamentari fie nu doresc sa mearga, fie au fost anterior in vizita, transmite Mediafax.
„Trebuie sa va spun ca 12 parlamentari vor face deplasarea la Rosia Montana. Ceilati nu doresc sa mearga, iar o parte au fost. Vor merge de la toate grupurile parlamentare, am lista celor 12, aceasta va fi postata pe site in doua ore. Sunt si foarte multi liberali. Nu e un grup care a decis in totalitate sa nu mearga”, a spus Valcov.
El a precizat ca cei 12 parlamentari vor merge pana la Alba Iulia cu masinile proprii, existand si posibilitatea, pentru cei care doresc, de a folosi un microbuz pus la dispozitie de Camera Deputatilor. Valcov a spus ca de la Alba Iulia de vizit parlamentarilor se va ocupa Prefectura Alba.
Comisia este compusa din 21 de membri, doi dintre acestia, cei ai PDL, neluand parte deloc la lucrari.
Citeste si Der Spiegel: Proiectul Rosia Montana, butoiul cu pulbere al Romaniei
Presedintele Comisiei a sublinuat ca parlamentarii nu vor folosi masini sau imbracaminte pusa la dispozitie de RMGC, existand o solictare expresa a sa in acest sens.
Potrivit programului aprobat luni de catre Comisie, parlamentarii membri vor pleca spre Alba Iulia marti dupa-amiaza.
Ei vor ajunge in Rosia Montana miercuri dimineata, in jurul orei 9.00, unde se vor intalni cu primarul localitatii.
Ulterior, parlamentarii se vor deplasa in teren si vor vizita perimetrul minier Rosia Montana, care va include: statia pilot de tratare a apelor acide; zona protejata Tau Gauri – amenajare pentru vizitare turistica; zona protejata Carpeni – amenajare pentru vizitare turistica; cariera Cetate; cariera Carnic, cariera Orlea; cariera Jig; prezentare iaz de decantare si amplasamentul uzinei; zona protejata Biserica Greco-Catolica, primaria actuala si Orlea; Carnic, Piatra Corbului (zona protejata), Piatra Despicata-imagine generala asupra sitului; taurile protejate din centrul istoric; zona protejata Centrul istoric – 317 case incluse in planul de reabilitare; vizita in subteran la complexul de galerii Catalina-monulesti; vizita casa restaurata – depozit arheologic si santier restaurare casa 392;vizita la muzeul Mineritului – punct central al viitorului Complex Muzeistic.
Citeste si …

spot_imgspot_img