Caz revoltator in Franta. Un magazin al unui roman, incendiat de 2 politisti, din motive rasiale

Caz revoltator in Franta. Doi politisti din orasul Denain, aflat in nordul tarii, au incendiat voluntar din motive rasiale magazinul unui roman, in noaptea de 20 martie. Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, intr-un raspuns adresat luni AGERPRES, ca Ambasada Romaniei la Paris cunoaste incidentul produs in noaptea de 20 spre 21 martie cand un magazin care comercializa produse romanesti in orasul Denain din nordul Frantei a fost incendiat de catre doi agenti municipali si urmareste indeaproape cazul respectiv.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, intr-un raspuns adresat luni AGERPRES, ca Ambasada Romaniei la Paris cunoaste incidentul produs in noaptea de 20 spre 21 martie cand un magazin care comercializa produse romanesti in orasul Denain din nordul Frantei a fost incendiat de catre doi agenti municipali si urmareste indeaproape cazul respecti.
Potrivit sursei citate, misiunea diplomatica romana va trimite o echipa consulara mobila la Denain pentru a discuta cu autoritatile locale, politienesti si judiciare in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului.
“De asemenea, Ambasada Romaniei la Paris va aduce cazul respectiv la cunostinta Ministerul francez al Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale. Totodata, ambasada se afla in legatura permanenta cu patronul magazinului, cetatean roman, si ii acorda acestuia asistenta consulara, in limita competentelor legale”, se mai arata in raspunsul MAE.
Postul Europe1 a informat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *