Cazul bebelusilor din Arges: Un al saselea copil suspectat ca are sindrom hemolitic uremic, internat la Bucuresti. Ministrul Sanatatii a anuntat cauza imbolnavirii

UPDATE 14.00:?Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat intr-o conferinta de presa sustinuta la spitalul Marie Curie ca s-a identificat cauza imbolnavirii bebelusilor internati in ultimele zile. Este vorba de o tulpina a bacteriei E.coli.
Si sefa sectiei de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Balgradean, a confirmat ca verotoxina, care indica prezenta acestei bacterii, a fost izolata in probele de coprocultura prelevate de la copii. Mai departe, probele vor fi trimise catre ANSVSA, care a demarat o ancheta.?
—-
Inca un bebelus, in varsta de 11 luni, a fost trimis de urgenta, joi dimineata,?din judetul Arges?la Bucuresti, pentru a fi internat la Spitalul de copii “Marie Curie”, informeaza Agerpres.
Familia copilului traieste in comuna?Poienarii de Muscel. Bebelusul fusese internat initial la Spitalul Municipal din?Campulung – Muscel. Bebelusul este suspect?de sindrom hemolitic uremic.
Miercuri seara a fost confirmat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *