CCR respinge sesizarea opozitiei privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate …

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea partidelor de opozitie privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate centralizata de achizitii publice, relateaza Mediafax.
Liderul grupului PDL din Camera, Mircea Toader, a anuntat in 22 mai ca PDL, UDMR si PPDD au depus la CC sesizarea asupra proiectului de lege de aprobare a OUG nr. 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata.
Citeste si CCR a decis ca ordonanta privind taxa clawback este partial neconstitutionala
El a aratat atunci ca, in sesizarea depusa la Curte, s-a contestat faptul ca, printr-un proiect de lege din categoria legilor ordinare, care aproba Ordonanta 71, se modifica doua legi organice, respectiv Legea bugetelor locale si Legea reformei in sanatate.
“Orice achizitie trebuie sa aiba in spate un suport financiar, ori Ministerul Sanatatii nu are suport financiar pentru a deschide o astfel de licitatie publica”, a spus Toader.
El a sustinut ca prin aceasta ordonanta Ministerul Sanatatii nu mai este obligat, contrar prevederilor Constitutiei, sa specifice sumele in baza carora realizeaza achizitii, urmand sa le preia de la administratia publica.
Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila a declarat, in 14 mai, ca, la initiativa UDMR, PDL, PPDD si Uniunea vor ataca la Curtea Constitutionala legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata, deoarece “contravine mai multor legi, principii si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *