Ce a declarat Vaticanul despre Ancheta ONU din Siria.

Ancheta ONU privind o eventuala folosire de arme chimice in Siria se afla sub un “foc incrucisat, real si diplomatic”, denunta marti cotidianul Vaticanului, regretand ca diversi actori se pregatesc de o actiune armata fara sa astepte rezultatele acesteia, transmite Mediafax.
“In timp ce inceputul inspectiei ONU (…) este marcat de tiruri ale unor indivizi neidentificati, tonul devine tot mai amenintator. Astfel, actiunea Natiunilor Unite pare supusa unui fel de foc incrucisat, real si diplomatic”, scrie Osservatore Romano, exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu eventualitatea unei interventii internationale.
“Diversi actori nu mai par sa considere de-acum drept decisiva aceasta inspectie, chiar daca secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat ca elemente de mare valoare au fost colectate”, a semnalat publicatia oficiala a Sfantului Scaun intr-un editorial.
Citeste si?LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizeaza. Urmareste aici cele mai importante evenimente
“Alunecarea conflictului sirian, deja dramatic”, spre o posibila interventie armata este urmarita “cu ingrijorare puternica de catre unele guverne, societatea civila si comunitati religioase”, a dezvaluit Osservatore Romano. Cotidianul deplange, de asemenea, ca angajamentul pentru organizarea conferintei Geneva 2 intre beligeranti “pare de-acum sa se risipeasca”.
Saptamana trecuta, Silvano Tomasi, observatorul permanent al Sfantului Scaun la Natiunile Unite, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *