Ce avere are deputatul PSD cercetat alaturi de Radu Mazare

de Alina Novaceanu – Mediafax Publicat la: 26.06.2014 18:20 Ultima actualizare: 26.06.2014 18:21

Deputatul PSD Radu Babus, cercetat alaturi de Radu Mazare in dosarul privind vanzarea unor suprafete de teren din judetul Constanta, detine, potrivit declaratiei de avere, patru terenuri, un apartament in Constanta, un Mercedes si bijuterii, tablouri si icoane de 23.000 de euro.

Potrivit declaratiei de avere, doua din cele patru terenuri sunt in intravilan, in comuna tulceana Crisan, de 1.100 de metri patrati, si in Mamaia, de 1.291 metri patrati, achizitionate in 2007 si, respectiv, 2008, iar celelalte doua terenuri sunt agricole, in suprafata de noua si, respectiv, sase hectare, ambele in comuna Cerchez, achizitionate in 2010.
Babus mai detine un apartament in Constanta, de 59,7 metri patrati, achizitionat in 2012, si un autoturism Mercedes cumparat in 2007.

Deputatul PSD mai are medalii, decoratii, bijuterii de aur, tablouri, icoane si timbre, in valoare de aproximativ 23.000 de euro, si a acordat imprumuturi la doua societati comerciale de 617.000 lei si, respectiv, 50.850 lei.
Potrivit declaratiei de avere, Babus nu are datorii, iar veniturile sale provenite din functia de deputat sunt de 83.988 lei, in timp ce sotia sa are venituri de 30.000 lei din functia de asistent manager.
Tototdata, Radu Babus are venituri de 12.750 lei provenite de la un teren agricol dat in arenda.
In declaratia de interese, Babus mentioneaza ca este asociat la doua societati comerciale, Bora Tow SRL, Sat Vacanta lot 3 si Edilaeris Srl, Mamaia zona Cazino, terasa 7-8 si este vicepresedinte la organizatia PSD Constanta.
Radu Babus a fost directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public si Privat, regie subordonata Primariei municipiului Constanta, din 2003 pana in 2012. Din 2006, el a devenit consilier judetean dupa demisia unui coleg, prelungindu-si mandatul si la alegerile din 2008 si la cele din 2012.
Babus este vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta.
Deputatul PSD de Constanta Radu Babus este cercetat de procurorii DNA pentru ca a stabilit cu intentie o valoare mai mica a unor bunuri scoase la vanzare de institutie, dosarul fiind cel in care Radu Mazare este anchetat pentru abuz in serviciu.
Potrivit DNA, Radu Babus, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora.
De asemenea, anchetatorii au extins cercetarile pe numele primarului Radu Mazare pentru aceeasi infractiune, ca si in cazul deputatului Babus.
Mai mult, s-a dispus urmarirea penala si fata de Sorina Gina Hortolomei Moscu, reprezentant al societatilor comerciale Mehmetoglu SRL, Bulevard SA si Millenium Global Development SA, la data comiterii faptelor, pentru spalare de bani, anchetatorii declansand urmarirea penala si in cazul acestor trei firme.
Potrivit ordonantei de extindere a urmaririi penale, in 28 februarie 2007, in calitate de primar al Constantei, Radu Mazare a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 de metri patrati de teren, situata in statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumparat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentata legal de Sorina Gina Moscu Hortolomei.
“Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31 mai 2007, a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata totala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *