Ce este coalescenta labiilor. Ce trebuie sa stie parintii de fete. Ghid de la A la Z pentru diagnostic, tratament si prevenire

Coalescenta labiilor nu este un subiect despre care se discuta frecvent in cercurile de parinti. Insa fiti convinsi ca aceasta afectiune este frecventa, rareori inconfortabila, usor de tratat si de obicei se rezolva chiar si fara tratament.

Desi coalescenta labiilor pare problematica, nu trebuie sa reprezinte o cauza de ingrijorare. Cateva sfaturi simple va vor ajuta sa treceti peste acesta problema si sa evitati cateva greseli comune.

Ce este coalescenta labiilor?
In general marginile cutaneo-mucoase (labiile mici) care marginesc intrarea in vagin sunt separate, cu o deschidere evidenta intre ele. La unele fetite, labiile se unesc si blocheaza aceasta deschidere partial sau complet. Cea mai frecventa forma de obstructie vaginala la fetite este coalescenta labiilor mici datorata aderentelor labiale. Cea mai mare ingrijorare este data de predispozitia la infectii de tract urinar repetate.

Afla aici totul despre FIMOZA!
La cine apare coalescenta labiilor?
Coalescenta labiilor este diagnosticata de obicei la fetite cu varsta intre 6 luni si 6 ani. Urina, materiile fecale, eritemul de scutec, infectiile, substante iritante sau traume mecanice cauzeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *