Ce este un logo?

Inainte de a incepe dezvoltarea subiectului “logo”, este logic si normal sa lamurim “definitia” acestui termen.
Logo-ul este, in cele mai multe cazuri, ansamblul format dintr-un set de caractere cu rol descriptiv (un cuvant, o denumire de produs, un nume de firma, un sir de initiale, o prescurtare etc.) si un insemn grafic (care are rolul de a simboliza o idee, o valoare interna, un concept promovat de organizatia pe care o reprezinta etc.). Logo-ul poate fi alcatuit si numai dintr-un simbol grafic sau numai dintr-un set de caractere, luate separat. In limbajul uzual logo-ul mai este numit ? sigla ? sau ? emblema ? unei organizatii.
Logo-ul este folosit la identificarea rapida si usoara a unei afaceri, a unui produs, a unei manifestari culturale, a unei organizatii non-profit etc.. Pentru a preveni utilizarea neautorizata, este recomandat ca logo-ul sa fie marca inregistrata a organizatiei de care apartine. Logo-ul, ca insemn distinctiv al unei entitati, folosit pentru diferentiere in fata potentialilor consumatori, este un element de portofoliu deloc de neglijat de catre nicio entitate. Iar tendinta de a copia este si va fi mereu prezenta oriunde in lume.
Logo-ul reprezinta doar primul pas spre construirea unei identitati vizuale, simpla lui existenta nefiind suficienta. Acest lucru va fi detaliat intr-un alt articol.