Ce fel de jucarii de copii sa cumperi?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu siguranta iti mai amintesti cu jucarii de te-ai jucat cand erai copil. Este un fapt dovedit ca lucrurile pe care le oferi copiilor le modeleaza conceptia despre lume si ii ajuta la formarea personalitatii. O contribuitie majora la acest factor de dezvoltare este strans legate de ce jucarii pentru copii li se ofera. Daca ii dai copilului tau un puzzle, el trebuie sa se gandeasca cum poate potrivi piesele pentru a crea o imagine si astfel isi dezvolta abilitatea de a intui.
Tipuri de jucarii de copii educative
Poti sa ii oferi copilului piese de constructii pe care sa le asambleze. Acestea ii permit sa isi dezvolte logica si creativitatea. Un puzzle 3D din lemn este o alegere potrivita pentru orice copil. Daca ii dai ceva mai putin creatic si mai mult distructiv, markere sau carioci colorate, trebuie sa te astepti sa isi manifeste comportamentul artistic si sa gasesti desene peste tot prin casa. Desi pentru el este amuzant si o priveste ca pe o arta, acest lucru ii defini mai mult comportamentul distructiv din cauza faptului ca rezultatul final este deteriorarea casei. Pentru mai multe jucarii de copii care sa-i stimuzele partea creativa, intra pe aventuricujucarii.ro .

Jucarii pentru copii de tip LEGO gasesti peste tot si sunt un exemplu excelent de consolidare a conceptiei de sine. Motivul este acela ca micutul dezvolta gandirea unui inginer, iar cat timp il feliciti pentru ce construieste, conceptia de sine va creste. Rolul tau de parinte este sa iti cresti copilul si cand participi la descoperirea jucariilor ii esti lider, mentor si suport intr-o terapie de grup.

Personalitatea copilului este bazata pe primele 30 de zile din viata, iar caracterul este reflectat in realitate dupa primele 90 de zile. Jucariile copiilor pe care le au de cand se nasc le reflecta comportamentul pana in ziua in care pleaca de acasa. Acest lucru este important deoarece jucariile cu care se joaca atunci cand sunt in crestere se pot transforma in unele cu care se joaca toata viata, la o scala diferita. Pe aventuricujucarii.ro gasesti jucarii pe placul tuturor copiilor.

O alta metoda eficienta a creste productivitatea copiilor, in afara de clasicele jucarii de copii fizice este sa le citesti din carti cu povesti. Aceste carti le dezvolta partea creierului respansabila cu inteligenta si ii imbogatesc vocabularul. Pentru a completa procesul, pentru citit ii poti arata copilului pozele din interiorul cartii pentru a-i creste partea creativa din creier si memoria, exercitiu bazat pe repetitie.

Cu cat ii oferi mai multe exercitii, cu atat va fi mai bun. De aceea conceptia de sine si personalitatea sunt in stransa legatura cu tipul de jucarii pentru copii pe care le foloseste de-a lungul timpului. Jucarii electronice educative si cele care le extind procesul de gandire sunt aspecte pe care sa le iei in calcul. Figurinele cu eroi pe care ii vede la televizor pot avea un efect pozitiv sau negativ, in functie de influenta pe care o are acea jucarie asupra lui.

Instrumentele muzica, arta, mestesugurile sau un puzzle 3D din lemn sunt excelente pentru a tine mintea copilului ocupata, in timp ce isi dezvolta mai multe abilitati. Ofera-i o jucarie care sa-i placa si priveste-i dezvoltarea personalitatii si caracterului il transforam intr-o persoana inteligenta. Daca vrei sa iti transformi copilul intr-o persoana de care sa fii mandru si care vei fi sigur ca se poate descurca in viata, daruieste-i jucarii de copii educative de pe aventuricujucarii.ro

spot_imgspot_img