Ce ii va ingenunchea definitiv pe producatorii de petrol

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pe cenusa lasata in urma de razboiul de anduranta al preturilor petrolului vor incepe sa apara in urmatorul deceniu urmele celei ce va deveni cel mai mare dusman al producatorilor de titei: masina electrica. A venit timpul ca investitorii in petrol sa se le ia foarte in serios, scrie Bloomberg.

Tesla si Chevrolet intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa inceapa sa vanda masini electrice cu o atonomie de exceptie, de aproape 400 de kilometri, la un pret de pana in 30.000 de dolari. Ford investeste miliarde de dolari in astfel de tehnologii, la fel si Volkswagen, si poate ca aceasta companie va fi sI mai mai hotarata sa aiba succes din cauza scandalului emisiilor poluante in care a intrat.
BMW investeste si ea. Nissan si Renault nu pot sta nici ele departe de aceasta piata. Aproape toate marile companii auto, ca de altfel si Apple sI Google, lucreaza la urmatoarea generatie de masini electrice plug-in. Iar aceasta va fi o problema pentru piata petrolului, aflata deocamdata in faza de negare. Statele din OPEC asigura ca masinile electrice vor reprezenta in 2040 doar 1% din vanzarile globale. Previziunile Exxon, una dintre cele mai mari companii petroliere, sunt la fel de descurajante.

Urmatoarea intrebare la care investitorii in petrol va trebui sa caute raspuns este: cand, sau cat de curand, autovehiculele electrice vor produce o criza similara cu cea de acum reducand cererea cu doua milioane de barili pe zi? Chiar daca benzina a fost ieftina anul trecut, vanzarile de masini electrice au sarit cu 60% la nivel mondial. Daca acest nivel de crestere se mentine, urmatoarea criza declansata de un exces de productie de doua miliarde de barili pe zi ar putea veni in …

spot_imgspot_img