CE lanseaza, joi noapte, primul satelit de monitorizare a Pamantului

Primul satelit folosit in programul Copernicus de monitorizare a Pamantului, care va oferi informatii pentru o gama larga de aplicatii si decizii privind mediul si securitatea, va fi lansat joi noaptea, informeaza Comisia Europeana (CE), conform Mediafax.
Potrivit CE, cetatenii, intreprinderile, cercetatorii si factorii de decizie politica din Romania si celelalte state membre vor putea, pe viitor, sa integreze mai usor dimensiunea de mediu in toate activitatile si procesele decizionale datorita programului european Copernicus.
Pe ansamblu, programul va ajuta, de exemplu, intreprinderile sa creeze locuri de munca si sa dezvolte afaceri in domeniul producerii si diseminarii de date de mediu, precum si al industriei spatiale propriu-zise. De asemenea, o serie de alte sectoare economice (transport, petrol si gaze, agricultura, asigurari etc.) vor beneficia prin intermediul lui de date fiabile si exacte in ceea ce priveste monitorizarea Pamantului.
In cadrul acestui program de monitorizare a mediului, va fi lansat primul satelit dedicat Sentinel 1A, joi la ora 23.02 (ora Bruxelles-ului, vineri, 1.02 – ora Romaniei), la baza spatiala din Kourou, Guyana Franceza. Lansarea va putea fi vizionata in direct online, la adresa http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Copernicus/Sentinel-1/Watch_Sentinel-1_launch.
Aceasta lansare reprezinta o etapa esentiala pentru Copernicus. Datele specifice privind observarea Pamantului vor deveni disponibile imediat pentru serviciile operationale.
Datele furnizate de acest satelit vor permite realizarea de progrese semnificative in ceea ce priveste imbunatatirea securitatii maritime, monitorizarea schimbarilor climatice si furnizarea de sprijin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *