Ce obiective turistice cunosc si recomanda adolescentii Constantei?

In top sunt Statuia lui Ovidiu, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Cazinoul, cetatile antice si manastirile.
“Din pacate, orasul Constanta nu este pus in valoare precum altele din Romania. Simt un potential enorm in orasul in care m-am nascut. As vrea sa-l vad mai frumos decat atat”, ne-a spus Ioan, unul dintre liceenii Constantei. Muzeele, cetatile antice sau manastirile din judetul Constanta sunt obiective vizitate de catre turisti din intreaga tara, dar si din strainatate, in fiecare an. Cu toate acestea, nu toata lumea le cunoaste sau nu toata lumea le-ar recomanda pentru ca acestea ori nu sunt indeajuns cunoscute, spun oamenii, ori nu sunt atractive. Foarte putin promovate sau chiar deloc sunt, spre exemplu, obiectivele istorice si turistice din Mangalia sau cele din judetul Tulcea.
Interesati de colectiile din muzee
Liceenii Constantei cunosc mai degraba muzee si manastiri decat alte obiective, cum ar fi Delfinariul sau Acvariul. “Eu as incepe cu ceea ce imi place mai mult si anume cu Muzeul de Arta din Constanta. Are multe picturi celebre. Imi place sa merg acolo mai des, deoarece sunt organizate diferite expozitii”, ne-a spus Valentin. “Eu le-as recomanda sa se uite pe un ghid turistic pentru ca nu cunosc prea multe locuri de vizitat. Stiu de Muzeul de Arta, Statuia lui Ovidiu, care imi place foarte mult, Muzeul de Istorie. Daca turistul ar fi tanar nu i-as recomanda cluburile pentru ca sunt lucruri mai frumoase, specifice pentru Constanta. In judetul Constanta sunt manastiri frumoase pe care si eu le-am vizitat”, a completat un alt elev.
Si generatia tanara doreste reabilitarea Cazinoului
Pentru Costin, un reper important ar fi Cazinoul. “Celor mai in varsta eu le-as recomanda sa viziteze Cazinoul, muzeele si manastirile din afara orasului. Chiar daca starea Cazinoului este una jalnica inca se poate vedea arhitectura sa unica. Cu putin noroc, poate acesta va fi reabilitat si adus la frumusetea lui de altadata. Celor tineri le-as recomanda sa mearga in Mamaia, mai ales ca tocmai a fost reabilitata si are o infatisare mai moderna. De asemenea, Muzeul de Marina este interesant, are colectii impresionante de armament”, este de parere adolescentul.
Cand vor fi salvate obiectivele istorice?
Cazinoul din Constanta, cladirea- simbol a Constantei, arata si la aceasta ora intr-o stare jalnica. Cu toate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *