Ce RISTI daca instalezi pe telefon jocuri pentru Android.

Aproape 13% din cele mai populare jocuri de Android contin reclame agresive care pot trimite numarul de telefon al utilizatorilor catre terti, potrivit unui studiu realizat de producatorul antivirus Bitdefender.
Astfel, reclamele agresive din jocurile instalate pe telefonul mobil pot fi folosite pentru a colecta cantitati uriase de date personale. Informatiile personale sunt apoi vandute sau distribuite? companiilor de publicitate sau altor entitati, fara a informa utilizatorul in mod explicit cu privire la acest lucru.
Unul dintre jocurile prin intermediul caruia sunt colectate date personale este Speed Parking 3D, aflat pe locul 35 in Google Play in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite din Romania, cu peste 4 milioane de utilizatori activi.
Practic, aplicatia solicita diverse informatii de care poate sau poate sa nu aiba nevoie pentru functionare, printre care si numarul de telefon. Potrivit descrierii din Google Play, “”aplicatia determina numarul de telefon si ID-ul de gadget, daca un apel este activ, precum si numarul de la distanta conectat printr-un apel””, potrivit studiului citat.
Aceasta functie a jocului il expune nu doar pe utilizator, dar si pe prietenii acestuia, persoane cu care el vorbeste la telefon. In plus, programul ii inregistreaza si adresa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *