Cartea “Maruntila si Bancnotila” reprezinta prima carte de educatie financiara pentru copii, din Romania, prin stilul de scriere si abordarea informatiilor din sfera finantelor personale in maniera ludica si creativa. Povestea care sta la baza cartii pentru copii fiind o poveste educativa ce imbina elemente de poveste cu cele de basm si o ilustratie reprezentativa; poveste inspirata din realitate, mai precis, din viata autoarei.
Roxana Bucur este planificator si consultant financiar independent, planificand obiectivele financiare ale adultilor, oferind cele mai bune recomandari care au dat roade si in sfera obiectivelor personale. Cartea vine in completarea activitatii sale si a pasiunii pentru educatie, avand la activ mai multe publicatii stiintifice internationale din sfera academica si o singura publicatie, de o mai mare extindere, aparuta la o editura din Germania.
“Maruntila si Bancnotila” aduce in prim – plan importanta educatiei financiare de la varsta copilariei, in privinta crearii unor obisnuinte si comportamente financiare adecvate solutionarii eventualelor probleme financiare si a realizarii obiectivelor financiare.
Protagonistii principali sunt doi copii, de 3, respectiv 9 ani, camarazii cititorilor, adresandu-se acestui interval de varsta, dar si parintilor carora le plac povestile. Impactul povestii asupra adultilor o reprezinta constientizarea principiilor financiare implicate in sfera finantelor personale ale familiei. Copiii vor insoti protagonistii de-a lungul timpului, afland despre mai multe activitati si de implicatiile banilor de-a lungul timpului, observand, astfel, consecintele actiunilor cu privire la bani ai celor doi. Actiunea va face ca fiecare cititor sa aleaga ce comportament vrea sa deprinda cu privire la banii lui.
Cartea merita citita, intrucat pe langa cultivarea lecturii si a dezvoltarii limbajului cu noi termeni, copiii sunt initiati in viata financiara, a ceea ce va insemna actionarea cu finantele personale si cladirea obiectivelor proprii, iar lecturarea impreuna cu adultul, cu parintele sau vine in ajutorul consolidarii relatiei afective, ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale in raport si cu inteligenta financiara si academica. Lectura indeamna dialogul cu parintele in? ceea ce priveste situatiile in care protagonistii sunt pusi in raport cu finantele lor. Povestea in sine confera o maniera …