Ce salariu castiga un angajat la Carrefour

Lantul francez de hipermarketuri Carrefour a majorat salariile pentru 95% din angajatii care lucreaza in magazine (in cea mai mare parte caseri si lucratori comerciali) cu procente cuprinse intre 16% si 21% de la inceputul lunii februarie a acestui an, potrivit informatiilor transmise de companie.

Reprezentantii companiei nu au mentionat care este plaja de salarii la care se aplica aceasta majorare sau daca se raporteaza la valoare neta sau bruta a salariilor, insa, potrivit unor informatii anterioare ale ZF, salariul mediu din cadrul lantului de hipermarketuri este de circa 1.500 de lei net (aceasta valoare cuprinzand si alte categorii de angajati). Salariile pot diferi in functie de oras sau de regiunea tarii in care este amplasat un anumit magazin.
a”Carrefour anunta 2016 ca un moment decisiv de crestere, prin extinderea si diversificarea ofertei, serviciilor, dar si infrastructurii de magazine, confirmata si de semnarea acordului de achizitie a societatii Billa Romania. Cresterile salariale medii, aplicabile incepand cu 1 februarie 2016, variaza intre 16% si 21 %, in functie de strategiile de dezvoltare regionala si sectoriala”, spun reprezentantii Carrefour Romania. Majorarea de salarii vine si in contextul in care guvernul a decis la finalul anului trecut ca salariul minim pe economie sa fie majorat de la 1 mai 2016 la 1.250 de lei brut fata de 1.050 de lei brut in prezent, ceea ce ar insemna o crestere de 19%. Aceasta crestere impinge spre un prag mai mare si salariul mediu, potrivit informatiilor din piata de recrutare. Totusi, in comert se practica unele dintre cele mai mici salarii din economie, casierii, spre exemplu, care reprezinta cea mai mare parte a angajatilor din magazine, avand salarii apropiate de nivelul minim de la nivelul tarii, la care se adauga si bonuri de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *