Ce spune Alina Gorghiu despre Blaga si dosarul ginerelui sau

de Departamentul Corespondenti Publicat la: 23.05.2015 21:29 Ultima actualizare: 23.05.2015 21:30

Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca nu crede ca Vasile Blaga este implicat in dosarul in care ginerele sau, Andrei Rudeanu, a fost arestat preventiv, cu atat mai mult cu cat doar Parchetul sau instantele pot “sa implice pe cineva intr-o cauza penala”, iar acestea nu au facut-o.

“Eu nu cred ca este implicat, incearca altii sa-l implice. Implicarea unui om intr-un dosar penal nu o poate face decat Parchetul sau instanta de judecata. De data aceasta, organele care ar putea sa implice pe cineva intr-o cauza penala nu au facut-o, o fac altii si, in opinia mea, foarte rau”, a declarat Alina Gorghiu, sambata, intr-o conferinta de presa organizata dupa Consiliul National al PNL de la Pitesti.
Totodata, ea a precizat ca “lucrurile acestea vor fi depasite”.

La randul sau, Vasile Blaga a negat, in aceeasi conferinta de presa, acuzatiile conform carora ar fi intervenit la patronul unei firme de protectie si paza pentru ca acesta sa il ajute pe ginerele sau sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si private.
“Daca as fi vrut sa intervin – dar nu am intervenit – puteam sa o fac si singur, puteam sa o fac si prin altii, nu printr-o firma privata. Ce treaba are o firma privata sa mearga sa roage sa se faca alte contracte pentru o alta firma privata? Eu sper ca acele contracte sa fie facute legal, daca nu, vor raspunde. Pe de altaparte, spun foarte clar: sigur ca ma doare situatia in care este ginerele meu. Ma doare, chiar daca am avut destule discutii in timp. (a??) Am un nepot, este tatal lui, este sotul fiicei mele, dar cine a gresit sa plateasca”, a spus Blaga.
Copresedintele PNL a respins si acuzatiile aduse de catre fostul ministru al Finantelor Publice Darius Valcov, catalogandu-le drept “absurde”.
“Nu m-a rugat nimeni sa intervin pentru domnul Valcov, pentru ca nimeni nu spune ca as fi intervenit direct, ci ca as fi facut-o prin intermediari. Nu. Nu am intervenit niciodata, mai ales ca e si absurd sa spui ca in 2009 ai avut discutii despre licitatii care vor urma in 2010, culmea, la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde”, a adaugat VasileBlaga.
El a precizat ca noile prevederi statutare referitoare la integritatea membrilor PNL se aplica tuturor membrilor partidului, incepand cu el insusi.
Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.
Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca numele copresedintelui PNL Vasile Blaga apare in dosarul de evaziune fiscala in care este urmarit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, respectiv intr-o declaratie facuta in calitate de martor de catre seful firmei de paza Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat si el pentru acelasi gen de fapte.
Potrivit surselor judiciare, care citeaza din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaratie ca martor in dosarul lui Andrei Ionut Rudeanu, in care ar fi aratat ca ajutorul nemijlocit pe care el personal si unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga si implicit companiei sale de paza nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugaminti facute de Blaga, in anul 2011, referitoare la Rudeanu.
Sursele citate au precizat ca anchetatorii redau in documente declaratia lui Mihai Neicu: “In perioada septembrie 2010 – primavara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discutie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucuresti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discutii, acesta mi-a solicitat sa-l ajut pe ginerele sau, numitul Rudeanu Ionut, care isi infiintase societatea de paza si protectie Axis Corporate Security, sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si companii private, si sa il ajut in managementul acestei societati (recrutarea de personal, dotare, intocmirea documentatiei necesare, participari la licitatiile publice etc)”.
Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor ca, in urma discutiei sale cu Blaga, s-ar fi intalnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu si cu sotia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucuresti, pentru o discutie legata de dezvoltarea Axis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *