Ce spune GAZPROM despre “pacea provizorie” dintre Kiev si Moscova in razboiul gazelor

Gigantul rus Gazprom a salutat “compromisul” gasit joi la Bruxelles in cadrul negocierilor dintre Kiev, Moscova si UE in problema livrarilor de gaz catre Ucraina, amintind totodata ca este vorba de un “mesaj clar” in ceea ce priveste obligatia de a plati datoria ucrainenilor.

“Este un compromis si Gazprom a aratat flexibilitate pentru a se ajunge la un acord posibil. Gazprom este si va fi intotdeauna un furnizor fiabil pentru Europa”, a dat asigurari intr-un comunicat purtatorul de cuvant al concernului rus, Serghei Kuprianov, potrivit Agerpres.
“Acordul trimite de asemenea un mesaj clar asupra faptului ca contractele semnate trebuie respectate si obligatiile de plata indeplinite”, a continuat Kurianov. “Este, cu putina sansa, inceputul unui nou capitol mai constructiv in relatiile dintre UE, Rusia si Ucraina in domeniul gazului”, a adaugat el.
Dupa doua zile de negocieri dificile si tensionate la Bruxelles, Ucraina, UE si Rusia au gasit joi noaptea o solutie provizorie in conflictul dintre Kiev si Moscova legat de livrarile de gaze, solutie ce asigura aprovizionarea cu gaz a Ucrainei, precum si a Europei, pe timpul iernii.
Potrivit comisarului european pentru energie Günther Oettinger, Ucraina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *