Ce spune Kovesi despre demnitarii cercetati de DNA

Procuroarea?sefa a?DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, marti, in Comisia pentru Control Bugetar a PE, ca in 2014 a fost inregistrat cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati de procurorii anticoruptie.?
Mai mult, Kovesi a aratat la audierea cu privire la MCV din?Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European (PE) ca,?pentru Romania, coruptia a reprezentat o “problema sistemica”, fiind dezvoltat in timp un sistem de legaturi intre politicieni, oameni de afaceri si functionari publici care actionau concertat pentru fraudarea resurselor publice.
Citeste si:?Monica Macovei: DNA nu ar fi existat fara MCV
Sefa DNA a precizat ca anul trecut a formulat 12 cereri de incuviintare a urmaririi penale fata de ministri si fosti ministri, din care una a fost trimisa PE.
Procuroarea?sefa al DNA a mai spus ca, in 2014, numarul persoanelor trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-a triplat fata de 2006, iar numarul persoanelor condamnate de instantele de judecata in cauze instrumentate de DNA a crescut de peste sapte ori .
Kovesi a mai spus ca, din 2007 pana in prezent, DNA a dispus trimiterea in judecata a 48 de demnitari, respectiv un fost prim-ministru, in trei dosare distincte, un vicepremier, opt ministri, 29 deputati si sapte senatori.
Citeste si:?Kovesi si Cazanciuc, la audierea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *