Ce surprize au pregatit institutiile de cultura de Noaptea Muzeelor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Muzeele din Romania se alatura celorlalte institutii culturale de gen din Europa, deschizandu-si portile publicului in cea de-a 13-a editie a Noptii Muzeelor.
Anul acesta, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania va fi mai mult decat un promotor al evenimentului si un furnizor de servicii complementare pentru public. Reteaua de muzee va fi prezenta, conform unui comunicat, cu un nou proiect curatorial, numit a”Muzeul in continua transformare”.
Noul concept va fi lansat oficial in perimetrul extins al NOD Makerspace, la doua luni dupa Noaptea Muzeelor, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expozitie dedicata diferitelor tipuri de locuire in Bucurestiul ultimilor 70 de ani. Proiectul curatorial va fi dezvoltat in parteneriat cu Simina Badica (curator), cu o echipa de experti independenti si cu Asociatia VIRA. Fiind un concept cu tema deschisa si proces de formare viu, la dezvoltarea acestei expozitii vor participa creativi, cautatori de povesti urbane, activisti pentru salvarea patrimoniului orasului Bucuresti si, nu in ultimul rand, publicul, care este invitat sa dea continut temei primei expozitii a muzeului.
„L-am gandit ca un muzeu care expune pe masura ce isi dezvolta un nou continut si colecteaza obiecte pentru o noua tema sau destinatie – poate deveni oricand un Muzeu al Muzicii Rock sau un Muzeu al Comunismului. Pentru a-l intelege mai bine, va trebui sa il pozitionati intre muzeul clasic si cel al unui …

spot_imgspot_img