Ce va lansa Nokia in octombrie.

Nokia intentioneaza sa lanseze in octombrie prima tableta a companiei si mai multe smartphone-uri, in cadrul unui eveniment care se va desfasura la Abu Dhabi, au declarat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal, citate de Mediafax.
Lansarea, prima de la anuntarea tranzactiei pentru vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft, va include in total sase dispozitive mobile.
Astfel, Nokia va prezenta la 22 octombrie mai multe smartphone-uri Lumia bazate pe platforma Windows Phone, precum si smartphone-uri ieftine care utilizeaza software-ul S40 al companiei, au spus sursele. Tableta Nokia va rula folosind Windows 8.
Tableta, cu numele “Sirius”, va intra pe un segment de piata aglomerat. Analistii se asteapta ca Apple sa anunte o noua versiune a iPad in ultimul trimestru, in timp ce Microsoft a imbunatatit recent tableta Surface.
Un purtator de cuvant al Nokia a refuzat sa comenteze asupra planurilor companiei. Initial, Nokia intentiona sa lanseze noile produse in luna septembrie, dar a amanat cu o luna prezentarea, ca urmare a anuntului privind vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft.
Tranzactia cu Microsoft vine intr-un context dificil pentru Nokia. Compania, candva lider la vanzarile de telefoane mobile, a pierdut puternic teren pe piata smartphone in fata Samsung si Apple.
Problemele Nokia sunt mai profunde decat lipsa coordonarii intre productia telefoanelor si cea a soft-ului sau gama redusa de smartphone-uri, scrie Wall Street Journal.
Telefoanele Lumia ale Nokia au rulat exclusiv sistemul de operare Windows incepand din 2011, dar bugetul redus de marketing si lipsa unei cereri puternice pentru Windows Phone au condus la declinul cotei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *