Ce va produce Ford la Craiova: Fiesta sau Fusion?

Ce va produce Ford la Craiova: Fiesta sau Fusion?

Odata cu declaratia lui John Fleming, Presedintele Ford Europa, conform careia pretul de vanzare a uzinei auto de la Craiova a fost stabilit, au aparut speculatiile pe seama masinii care se va produce aici. In timp ce publicatia Sunday Times sugereaza ca noul Fiesta este cel mai potrivit model pentru Craiova, Carol Thomas, analist al J.D. Power, afirma ca Fusion este candidatul perfect.

Analistul american considera ca in primul an Ford ar putea produce in Banie 170 de mii de unitati. Ulterior capacitatea anuala de productie ar putea creste cu inca 100 de mii de unitati, prin aducerea in Romania a unui alt model. De aceasta data ar putea fi chiar noul Fiesta, construit pe aceeasi platforma cu Fusion.

Fleming a afirmat pentru Sunday Times ca dupa maxim 15 saptamani de la finalizarea acordului de vanzare, la Craiova se vor produce modele Ford. Asta inseamna ca la spre sfarsitul lui 2008 romanii vor putea cumpara primul Ford construit pe meleaguri mioritice. In aczul Fusion este vorba de o masina de dimensiuni mici cu un pret in jurul a 11 mii de euro.

Ford s-a angajat s? faca investitii directe de 675 milioane euro la Craiova pentru retehnologizarea si modernizarea uzinei. Isi propune ca in 2012 s? aiba cheltuieli de un miliard de euro la Craiova. Grupul american poate construi in Romania si componente, spre exemplu motoare sau sisteme de transmisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *