Cea mai mare banca din Ucraina a oprit operatiunile cu lichiditati in estul tarii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Separatistii pro-rusi au atacat sucursalele Privatbank dupa ce unul dintre proprietarii bancii, Igor Kolomoisky, desemnat de noua administratie de la Kiev in functia de guvernator al regiunii Dnipropetrovsk, a pus o recompensa de 10.000 de dolari pentru fiecare „sabotor” rus.
Sambata seara, rebelii au incendiat o sucursala Privatbank in orasul Mariupol din regiunea Donetsk, dupa ce anterior au atacat un vehicul de transport valori la Horlivka, sudul regiunii Donetsk.
„In aceste circumstante, nu putem si nu avem dreptul de a cere angajatilor sa mearga la lucru in regiunile Donetsk si Luhansk, unde persoane inarmate intra in sucursalele bancare si sechestreze vehicule de transport valori” a informat Privatbank intr-un comunicat.
Banca a precizat ca clientii sai pot sa-si acceseze conturile via Internet si dispozitivele mobile, sa-si utilizeze cardurile in magazine si sa faca tranzactii fara numerar la terminalele POS.
„In ultimele 10 zile, un numar de 38 de ATM-uri, 24 de sucursale si 11 vehicule de transport valori ale Privatbank au suferit incedieri, atacuri si distrugeri in Donetsk si Luhansk”, a mai informat banca, adaugand ca in mod normal proceseaza peste 400.000 de pensii si alte ajutoare sociale pentru 220.000 de persoane in ambele regiuni.
Igor Kolomoisky, ocupantul locului patru in topul celor mai bogati oameni din Ucraina …

spot_imgspot_img